Szyld
RestauracjaMenuKarta winCateringPrzyjęciaGaleriaKontakt
W Starym Rynku :: Wieluń - zdjęcie 1 W Starym Rynku :: Wieluń - zdjęcie 2 W Starym Rynku :: Wieluń - zdjęcie 3 W Starym Rynku :: Wieluń - zdjęcie 4 W Starym Rynku :: Wieluń - zdjęcie 5
Menu

  Green Power

seler, szpinak, ananas, ogórek zielony, pietruszka

Energia w 300 ml

mango indyjskie, banan, pomarańcza, mięta, nasiona Chia, limonka

Fit

marakuja brazylijska, banan, jogurt naturalny, jabłko, otręby

Różowe okulary

truskawka, ananas, jabłko, syrop z agawy

Zdrowia smak – witamina

acerola brazylijska, jabłko, mięta, miód, banan, pomarańcza

Pomidorowe after party

pomidor, bazylia, czosnek, burak, tabasco


 

Lemoniada

 

Mrożona herbata z owocami


Śniadanie Polskie

Jajecznica z trzech jaj

wędliny

sery

świeże warzywa

twarożek

konfitury

miód

świeżo wypiekane pieczywo

masło

 

Jajecznica z trzech jaj

koszyk pieczywa

masło

Kawa i drożdżówka z naszej cukierni


Tatar z łososia z majonezem cytrynowym i świeżym ogórkiem

Salmon tartare with lemon mayonnaise and fresh cucumber

 

Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami , Grana Padano i rukolą

Beef carpaccio with capers, Grana Padano and rocket

 

Tatar z najlepszej, polskiej wołowiny

z cebulką i marynowanymi rydzami

Beef steak ”Tartare”

 

Krewetki Black Tiger w delikatnej emulsji maślanej podane z pieczywem z naszej piekarni

Black Tiger Shrimp in delicate butter emulsion with bread from our bakery

 

Boczniaki z patelni na maśle podane z chrupiącą bagietką

 

Mushrooms from the pan with butter serveg with crispy baguette


Sałatka z polędwiczką

Marynowana polędwiczka wieprzowa podana w sałatach z truskawką ,doprawiona pysznym sosem z granatu.

Pork loin with lettuce, pomegranate, fruit and arugula

 

Sałatka „Cztery pory roku”

Chrupiące sałaty z pieczonym kurczakiem, papryką,

pomidorami w delikatnym dipie jogurtowym

Salad "Four seasons" Crunchy lettuced leaves with roasted chicken, peppers,

tomatoes in a delicate yogurt sauce

 

Sałatka Capri

Grillowane warzywa prosto z patelni, szpinak i Mozzarelle fiore di latte

Grilled vegetables, spinach, mozzarella fior di latte

 

Sałatka „Stary Rynek”

Z pieczonym kurczakiem, serem Lazur, świeżą gruszką i orzechami

doprawiona miodowo – musztardowym dressingiem

Salad "Stary Rynek" Roasted chicken, blue cheese, pear and nuts flavored with honey-mustard dressing

Sałatka Nicejska

Wędzony łosoś podawany na rucoli z fetą i oliwą cytrynową

Smoked salmon served with rocket, feta cheese and lemon oil

 

Sałatka Caesar

Delikatny kurczak, grzanki czosnkowe, bekon, chrupiąca sałata,

dressing z anchois

Caesar salad with grilled chicken breast, bacon, lettuce and anchois dreesing


Spaghetti carbonara

 

Pappardelle z łososiem i pomidorami con-case

Pappardelle with salmon and con-case tomatoes

 

Orecchiette z kurczakiem, szparagami i świeżymi liśćmi szpinaku

w sosie śmietanowo-serowym

Orecchiette in creamy cheese sauce with chicken, asparagus and spinach leaves

 

Pappardelle ze świeżymi kurkami w sosie śmietanowym

Pappardelle with fresh mushrooms in cream sauce


Tournedo steak – Stek z polędwicy wołowej (220g)

 

Rib Eye Steak – Stek z antrykotu bez kości (350g)

 

Angus Black Steak USA – Stek z angusa z łopatki (220g)

w kremowym sosie z rydzami, ziemniakami opiekanymi i warzywami z patelni

 

Steki serwujemy

z sałatami oraz ziemniakami opiekanymi

lub frytkami steak house

 

Do steków polecamy włoskie wino Tiranno Malvasia Nera

 

Burger

200g mięsa wołowego w bułce maślanej z warzywami,

sosami i frytkami steak-house


Delikatne polędwiczki drobiowe na tagliatelle z sosem z francuskiej musztardy z warzywami

Chicken breast strips on tagliatelle French mustard sauce with vegetables

 

Polędwiczka sous vide z borowikami w śmietanie podana na placuszkach ziemniaczanych oraz warzywami

Sirloin sous vide with boletus cream served with potato pancakes

and vegetables

 

Filet z kaczki confit w oliwie infuzowanej świeżym majerankiem z jabłkiem, sosem pomarańczowym i kopytkami

Duck confit with oil infused with fresh marjoram with apple and orange sauce with gnocchi

 

Pyszna polska jagnięcina duszona w warzywach

Delicious polish lamb stew with vegetables


Filet z łososia podany z kaszą cous cous,  z orzeźwiającym sosem rieslingowym i warzywami

Salmon fillet with cous-cous and fresh riesling sauce

and vegetables

 

Polędwica z dorsza z sosem kurkowym, risotto i warzywami

Loin of cod with mushroom sauce, risotto and vegetables

 

Pstrąg z pieca z młodymi ziemniakami i sosem z zielonego ogórka i sałatą vinegrette

Oven trout with new potatoes with cucumber dip and lettuce a'la vinegrette

 

Lin po polsku w śmietanie z młodmi ziemniaczkami i warzywami

Lin in cream sauce with new potatoes and vegetables


Żurek wieluński podany z jajkiem, białą kiełbasą i pieczywem

Traditional sour soup with boiled egg and white sausage

 

Kotlet schabowy smażony na smalcu z młodymi ziemniakami i zasmażaną kapustą

Pork chop fried in lard, new potatoes, stewed sour cabbage

 

Nasze pierogi z mięsem okraszone boczkiem,

 

ruskie z kwaśną śmietaną

Home made dumplings with meat topped with bacon,

cottage cheese with sour cream

 

Deska serów i wędlin garnirowanych orzechami i winogronem


 Pizza z Fetą, szpinakiem, cebulą, oliwkami,

czerwonym pesto, serem Mozzarella i Grana Padano

Feta cheese, spinach, onion, olives, red pesto, Mozzarella and Grana Padano cheese

 

Pizza z filetem z kurczaka, peperonatą, oliwkami i serem Mozzarella

Pizza with chicken fillet, paprika olives and Mozzarella cheese

 

Pizza z szynką, pieczarkami, serem Mascarpone i Mozzarellą,

 

delikatnie doprawiona czosnkiem

Pizza with garlic, ham, mushrooms, Mascarpone and Mozzarella cheese

Pizza z bekonem, jajkiem sadzonym, ziemniakami, cebulą i grubym szczypiorem

Pizza with bacon, fried eggs, potatoes, onion and thick stems

 

Do każdej pizzy polecamy

 


Francuska beza „Pavlowa”

przełożona kremem waniliowym i świeżymi truskawkami

French meringue „Pavlova' with vanilla cream and fresh strawberries

 

Panna Cotta na owocowym minestrone

Panna Cotta on fruit minestrone

 

Talerz naturalnych lodów lub sorbetów Naszego wyrobu

Our Ice cream

 

Szarlotka naszego wypieku z lodami waniliowymi

Warm apple pie with vanilla ice-cream

 

Torcik Wieluński

Wielunski gateau

 

Sernik na ciepło z konfiturą domową

Warm cheesecake

 


Zupka Pan Pomidor

 

Kotlecik Kubusia Puchatka

 

Pizza Bolka i Lolka

 

Słodkie naleśniki Czerwony Kapturek

Wątróbka w Porto
Drobiowa wątróbka smażona w Porto i czerwonej cebuli, podana na pieczonych jabłkach z plastrami wypieczonego bekonu, pomidorkami i winogronami marynowanymi w balsamicco

zobacz więcej...



Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Menu